Home       Om Domfeh.dk       Den afrikanske musikskole       Trommer og dans       Underholdning og shows       Kurser og workshops       Billeder       Kontakt

 

Afrikansk dans

De fleste afrikanske trommer og danse har deres oprindelse i sociale formål eller religiøse traditioner. For en udenforstående kan det tage lidt tid at "fange" meningen med dansen og bevægelserne, men med lidt forklaring opdager man hurtigt af afrikansk dans tilbyder meget mere end bare underholdning.

Over det meste af Afrika er historiefortællinger traditionelt mundtligt overleveret fra generation til generation. Dette er en af grundene til at sang og dans har været så vigtig for at formidle kultur og baggrund. Dansen bruges ved næsten alle sociale, kulturelle eller religiøse begivenheder. Somme tider fortæller de et folks historie og andre gange giver de moralske "instruktioner" om hvordan man skal leve et godt og harmonisk liv.

Michael Kwabena Domfeh har studeret og optrådt med danse fra de fleste hjørner af det afrikanske kontinent (som det bl.a. blev vist i United African Ballet of Denmark ) Han blander sin afrikanske danse uddannelse med inspiration fra vestlig dans, hiphop og sågar brak dans. Oprindeligt optrådte Michael Domfeh med de mange traditionelle danse fra det kulturelt rige Ghana. Her følger et par ord om nogle af de mest almindelige danse, deres betydning og oprindelse.