Home       Om Domfeh.dk       Den afrikanske musikskole       Trommer og dans       Underholdning og shows       Kurser og workshops       Billeder       Kontakt

 

Jeg er en talentfuld trommeslager og danser med en imponerende historie af præstationer i mange lande. Mit navn er Michael Kwabena Domfeh. Jeg blev født i 1979 på Cape Coast i Ghana. Siden min barndom har jeg i en danse og drama gruppe sideløbende med min alm. skole.

Senere tilsluttede jeg mig nogle af de lokale grupper. Tilsammen turnerede de Ghana, og jeg valgte at fortsætte min skolegang på Cape Coast. Mens jeg stadig gik i skole, jeg begyndte at danse og optræde i nabostaterne i de vestafrikanske lande. 

I 1989 blev jeg optaget i twerammpon traditionelle gruppen. Twerammpon traditionelle er en af de bedste traditionelle danse og tromme grupper i Vestafrika, hvor vi har vundet en masse præmier. De følgende år gik oftest med hårdt arbejde i form af øvelser på teatret, men også mange gode erfaringer med forestillinger, workshops og turer til flere andre lande.
I 1996 kom jeg til Danmark med twerammpon traditionelle gruppen for tre måneder turnerede for Images of Africa og en række andre festivaler og karnevaler som Aalborg karneval, og vi var den første afrikanske gruppe der vandt Aalborg karneval.

Siden 1999 har jeg boet i Danmark som energiske og ambitiøse danser. Det har nogle gange virket som et mærkeligt sted at bosætte sig. Europa har være lidt af en kamp, men i første omgang har jeg måtte koncentrere mig om det danske sprog og kultur. Jeg hr også haft tid til at studere og uddanne nye danse.

Mange mennesker synes at mene at afrikansk danse er det samme, men de variationer, forskelle og detaljer er meget vigtigt for mig. "Dans og deling fysiske ytringsfrihed er den bedste måde jeg kender til at dele viden om min kultur. Som en af de ledende dansere deltog jeg i den mest ambitiøse afrikanske vise iscenesat i Danmark indtil dato. 20 dansere og trommeslagere fra "The United African Ballet af Danmark" åbnede med en meget rost to timers show i 1999 og 2003.

 

I dag er jeg knyttet til forskellige danse grupper og konstant involverer mig selv i nye projekter: "Det bringer mig glæde at tilbyde publikum en chance for at dele og lære om betydninger og følelser af afrikansk kultur gennem tromme og danse. Jeg elsker at danse."

1999 - 2003
De grupper, jeg har spillet og danse med i Danmark:
Agoro band, The United African Ballet Danmark (Calabash Dancers) (Kante Dance Company) (Titambe Dance Company).

2003 -
Jeg har/er været med i Global Dance mix, Edikanfo, Safrico, Djembe Skole, Vimoroz og mange andre.

Steder
Jeg har været underviser på Espergærde skole, Rytmisk Aftenskole, Lirum Larum, musikaften skolen i Roskilde, Snoghøj Højskole og Vestjyllands Højskole, Verdensmusikskolen Brøndby Kommunale Musikskole og nogle andre steder.